top of page

Nee, wij zijn niet het standaard productiehuis. Oprichters Anne (29) en Sabine (51) vormen een uniek creatief duo. Moiety combineert ervaring met een frisse blik en originaliteit. Het relatief onbekende Engelse woord 'moiety' betekent in het Nederlands 'een geheel van twee gelijke delen'. De bedrijfsnaam weerspiegelt de collaboratie van de twee eigenaren van het productiehuis. In alle facetten van proces werken ze nauw samen. 

FOUNDERS

Moiety_Samen_Insta.jpg
1621417943515_edited_edited.jpg

Foto: Fotobolwerk

Sabine Eijkholt
  • Linkedin

SABINE EIJKHOLT  / CO-OWNER

Doorgewinterde programmamaker, regisseur en producent. Open en nieuwsgierig. Een verhalenverteller in hart en nieren. Al bijna 20 jaar werkzaam in de tv-wereld.

 

In 2014 richt ze haar eigen bedrijf op : Eijkproducties, waarmee ze tv-programma’s produceert,  lange opdrachtfilms en documentaires. Met een gedegen en sterk netwerk is geen opdracht te complex. Ze weet telkens weer het uiterste uit een team te halen. 

Tijdens het produceren van een televisieserie voor Omroep Gelderland werkt ze samen met Anne. Sindsdien is de samenwerking als vanzelf uitgegroeid.

+31 6 10 32 59 86

  • LinkedIn

ANNE VAN RIEL / CO-OWNER

Na haar afstuderen aan de School voor Journalistiek maakt ze een vliegende start. Ze  lanceert  haar eerste documentaire tijdens het internationale filmfestival CampusDoc. 'Breekbaar als glas' wint de eerste prijs van de vakjury en wordt uitgezonden op RTV Oost, 2doc en het internationale filmfestival in Cork. Nog gedurende dit proces gaat ze aan de slag als camerajournalist bij SkyHigh TV in Hilversum.

 

Ze groeit door naar de afdeling programma ontwikkeling, waar ze televisieformats bedenkt. Deze kennis neemt ze mee als ze na twee jaar besluit om  als zelfstandige door te gaan. Cinematografie zit in haar bloed. Naast het zijn van producent geniet ze het meest van de visuele onderdelen. Het camerawerk en de montage neemt ze voor haar rekening. 

+31 6 11 79 32 66

fcb59ae3-e820-43e1-8e60-93afc31d7d1e_thumb1920.jpg
  • LinkedIn

LISA HUKKER / REDACTEUR

In 2022 is Lisa afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht voor de opleiding 'Audiovisual Media'. Binnen die opleiding heeft zij zich voornamelijk gefocust op documentaire regie en production design. Net als Anne heeft zij ook meegedaan aan de documentaire master CampusDoc, waar ze 'Gehavend' heeft gemaakt. Deze documentaire won de 'impact award' op het CampusDoc filmfestival, is de hele wereld over geweest, is vertoond op OmroepGLD en NPO2 extra en staat inmiddels op Makers van Morgen. Daarna is Lisa ruim een jaar bezig geweest met haar afstudeer-documentaire 'Doodzwijgen'. De film is uitgezonden bij Omroep GLD en genomineerd voor de officiële studentenselectie van het Nederlands Filmfestival 2023.

Als multi-creativeling is ze altijd bezig. Verhalen vertellen middels beeld is wat ze het liefste doet. Hetzij met spraakmakende documentaires, een karakter tot leven brengen middels kleuren en texturen, of door op haar computer te animeren.

bottom of page