top of page

Verwacht 2022

|

Documentaire

Missie Bodemzicht

In de documentaire ‘Missie Bodemzicht’ zien we de eerste twee klimaatboeren van Nederland op hun levensmissie. In tijden van de heftige farmers crisis, bieden zij een duurzame oplossing. Is de wereld klaar voor het verhaal van Anne en Ricardo?

Registration is Closed
See other events
Missie Bodemzicht
Missie Bodemzicht

Info

Verwacht 2022

Documentaire

Achtergrond

Aan de rand van de stad Nijmegen, op landgoed Grootstal, beginnen de Spaanse Ricardo Cano Mateo en Hollandse Anne van Leeuwen de eerste regeneratieve boerderij van Nederland.

Waar een deel van de bevolking graag iets wil doen om het klimaat te redden, maar stukloopt op de complexiteit van het vraagstuk, bieden de twee visionairen een helder en compleet doordacht, schaalbaar plan.

Het liefdeskoppel wil met hun demonstratie-boerderij Bodemzicht, een realistisch en winstgevend alternatief neerzetten voor de huidige landbouwsector. Alles moet anders. Van korte termijn monoculturen, naar lange termijn duurzame oplossingen. Ze stappen over op een nieuwe manier van wetenschappelijk denken en gaan daarmee in tegen de decennialange interpretatie van wat boeren inhoudt. Te beginnen bij een gezonde grond.

Zo concreet als de boerderij is, zo groots is het onderliggende gedachtegoed. “In een maatschappij waarin de bouwstenen rusten op fundamentele onwaarheden”, is het voor de twee boeren een gevecht om verandering teweeg te brengen. “Diep in onze opvattingen geloven we dat de wereld op een of, of manier in elkaar steekt. Dit is wat we leren in het onderwijs, de politiek en wat we zien om ons heen.”

Een gebied is of natuur, of cultuur. Iets is goed of slecht, nature of nurture, een man of vrouw. Terwijl het volgens de visionairs steevast een kwestie is van én. De wereld bestaat enkel uit een gebied van natuur en cultuur. Deze overtuiging staat aan de basis van alles wat Ricardo en Anne doen.

Deel dit nieuws

bottom of page