top of page

IFF Tegenstroom

|

Sas van Gent

Het Fantastische Leven van John & Benji

De Rijksoverheid wil dat mensen met psychische problemen zo veel mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. John is hier een van. Drie keer werd hij gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu woont hij samen met zijn chihuahua in Arnhem. Hoe hem dat vergaat zie je in de documentaire.

Het Fantastische Leven van John & Benji
Het Fantastische Leven van John & Benji

Info

IFF Tegenstroom

Sas van Gent, 4551 Sas van Gent, Nederland

Achtergrond

John Staring (59) is een Arnhemmer die leeft met de grillen van zijn manische depressiviteit. Op zijn 17de krijgt John een zwaar auto-ongeluk en ligt maanden in coma. Hoewel hij er wonder boven wonder bovenop komt, moet John verder leven met niet aangeboren hersenletsel. Voor een periode gaat dit prima. Hij maakt zijn opleiding af en wordt leraar Nederlands. Maar voor de klas staan trekt hem niet en John gaat aan de slag als vertegenwoordiger.

Onder invloed van drank en drugs komen de verschijnselen van zijn manische depressiviteit boven drijven. Dit wordt zo extreem dat John uiteindelijk gedwongen wordt opgenomen.  Inmiddels woont John alweer jaren zelfstandig en probeert hij zich met hulp van een klein beetje begeleiding staande te houden Dit gaat met vallen en opstaan. Het is een constante strijd die John voert tussen het wel of niet slikken van zijn medicijnen, het wel of niet gebruiken van alcohol en wiet, zich wel of niet gelukkig voelen, wel of geen energie hebben.

Nu chihuahua Benji Johns leven binnen is gekomen heeft hij voor het eerst sinds jaren verantwoordelijkheid gekregen voor een huisdier. Hij vindt de aanwezigheid van het hondje geweldig, maar de bijbehorende taken vergen veel discipline. Iets waar John het lastig mee heeft.

Omdat Benji niet gehoorzaamd en regelmatig blaft en gromt, besluiten ze op puppycursus te gaan. In de film volgen we de ontwikkeling van de vriendschap tussen de twee huisgenoten.

Bekijk de film hier:

https://www.gld.nl/artikel/7381402/gld-doc-het-fantastische-leven-van-john-en-benji

Deel dit nieuws

bottom of page