top of page

Najaar 2024

|

Omroep GLD

Een plek onder de zon

In ‘Een plek onder de zon’ volgen we een aantal inwoners van een luxueus nieuwbouwcomplex waar tegen een lagere huur, verwacht wordt dat je naar elkaar omkijkt. Een verplichte gemeenschapszin. Hoe pakt deze nieuwe vorm van saamhorigheid uit?

Een plek onder de zon
Een plek onder de zon

Info

Najaar 2024

Omroep GLD

Achtergrond

Het lijkt wel alsof we niet meer zo goed weten hoe het moet; samen leven. Waar we vroeger nog als vanzelfsprekend in een straat woonden waar saamhorigheid de boventoon voerde, heeft dat tegenwoordig enige sturing nodig. Mensen snakken naar meer sociaal contact, maar in onze huidige maatschappij is het ingewikkeld geworden. In ‘Een plek onder de zon’ volgen we een aantal inwoners van een luxueus nieuwbouwcomplex waar tegen een lagere huur, verwacht wordt dat je naar elkaar omkijkt. Een verplichte gemeenschapszin. Hoe pakt deze nieuwe vorm van saamhorigheid uit?

Een plek onder de zon is een feel good serie over deze nieuwe mini-maatschappij. Hoewel samenleven soms met horten en stoten gaat is deze (online) serie een pleidooi voor het meer omkijken naar elkaar.

Deel dit nieuws

bottom of page